TENDE − Gîte d’étape “Les Carlines”

DEZE OVERNACHTINGSMOGELIJKHEID STAAT TE KOOP

maar tot nader bericht kan er nog steeds worden overnacht

Twee van de drie meerdaagse trektochten door de Mercantour die we tot dusver op ons palmares hebben, vetrokken telkens in het bergdorpje Tende, op 815 meter boven de zeespiegel. Dit stadje is vanuit Nice te bereiken per trein (desgevallend met overstap in Breil-sur-Roya).

Opdat we ’s morgens om 9 uur zouden kunnen vertrekken, logeerden we beide keren in de Gîte d’etape “Les Carlines”, aan de rand van het middeleeuwse stadsdeel en met een prachtig zicht op het stadje.

DSC02220
Tende bij zonsopgang vanuit het terras van gîte d’etape “Les Carlines”

Deze gîte wordt uitgebaat door een wat oudere dame en haar dochter en beide keren was de ontvangst optimaal. Voor twee personen kookt men er geen avondmaal maar indien er nog andere gasten zijn, kan men in de gîte een warm avondmaal nemen. Wij verkozen echter beide keren om een pizza te gaan eten in het stadje.

De gîte is vrij verzorgd en werd een vijftal jaren geleden totaal vernieuwd. Ze biedt plaats aan 20 personen.  Op de 2de étage is er een slaapzaal voor 6 personen en een kamer voor 4 personen. Op de 1ste étage zijn er kamers voor 3 personen, en 3 tot 5 personen.

Een gîte d’étape is echter niet te verwarren met een luxehotel met ruime kamers. Geheel in de traditie van de doortrekkersplaatsen (de oorsprong van dergelijke gîtes is te vinden in militaire kringen: in oorsprong waren dit plaatsen waar soldatentroepen de nachten doorbrachten tussen twee dagmarsen in), is de ruimte in de slaapkamers en slaapzaal zeer beperkt. Men vindt er dan ook het hoogstnoodzakelijke om een rustige nacht door te brengen.

Van half april tot eind september kan men er dagelijks terecht. Daarbuiten enkel tijdens de weekends en de schoolvakanties.

Gîte d'etappe "Les Carlines" in Tende
Gîte d’etape “Les Carlines” in Tende

Tarieven (zomer 2022)

Overnachting in kamers:
  • Overnachting en ontbijt: € 27,00
  • Supplement voor gebruik van gas: € 0,80

Diverse info’s

  • Uitbaatster: CATHERINE GOBBI
  • Adres: Chemin Ste Catherine, 06430 TENDE
  • Vaste telefoon: 00 33 4-93-04-62-74
  • GSM: 0033 6-86-48-56-45
  • Gesproken talen: Frans, Engels, Duits en Italiaans
  • Contante betalingen (kredietkaarten worden niet aanvaard)
  • Link naar website
  • Link naar contactformulier

(update: 24/07/2022)

Share this:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.