Grande traversée du Mercantour

Zelf beperkten we onze trektochten in de Mercantour (o.m. wegens zijn bereikbaarheid met het openbaar vervoer) tot het oostelijke gedeelte (tussen Saint-Martin-Vésubie en Tende) en tot slechts enkele dagen. Maar voor wie zich iets stevigers achter de kiezen wil schuiven, is er sinds deze zomer de “Grande traversée du Mercantour”.

Verspreid over 16 etappes wordt van Estenc / Saint-Dalmas-le-Selvage tot in de badplaats Menton een afstand van 212 km overbrugt en niettegenstaande ook de GR-paden 5, 52 en 52A de streek aandoen en er zelfs overlappingen zijn met de GR 52, verbergt het departement “Alpes-Maritimes” niet dat ze de concurrentie wil aangaan met de Grote Routepaden:

“L’ambition est de concurrencer les grands itinéraires de randonnée tels que le GR20 en Corse, le tour du Mont-Blanc dans les Alpes, le GR10 dans les Pyrénées”, souligne le président du département Eric Ciotti (LR).

Laten we dit een gezonde concurrentie noemen want beide initiatieven vullen mekaar perfect aan. Met hun eerste uitgestippelde langeafstandspad in 1947 mogen de mensen achter het “Comité National des Sentiers de Grande Randonné” gerust pioniers worden genoemd in het met rood/witte streepjes bewegwijzeren, èn onderhouden (!!!), van langeafstandspaden. Het departement “Alpes-Maritimes” gaat er dan weer prat op 6500 km wandelpaden te hebben bewegwijzerd met gele streepjes. Daarvan zijn er reeds enkele, waarvan onderdeel van de internationale “Via Alpina”, die worden bestempeld als “traversée”, maar dat zijn er toch maar van minder dan een weg. Met deze “Grande traversée” heeft het departement wel flink wat meer ambitie.

 

Share this:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.