OPROEP: deel ook jouw Mercantour-ervaringen via deze site

We zitten volop in de herfst. Het weer is lang mooi gebleven en de temperaturen zijn nu nog verre van tegen het vriespunt. Van ernstige herfststormen zijn we tot dusver grotendeels gespaard gebleven maar we zitten wel in somber en nat weer waarmee we naar de korste dagen van het jaar aan het surfen zijn. Maar wellicht ben ook jij aan het broeden op plannen voor trektochten in het nieuwe jaar ?

Het opzet van deze site, evenals van bv. de website van de vzw Hiking Advisor, is om informatie over onze ervaring en ervaringen te delen met andere mensen.

Ook staat mijn mailbox ook open voor het beantwoorden van meer specifieke vragen. Een eerste contact kan daarbij altijd verlopen via de contactmogelijkheden van deze site (contactformulier en mogelijkheid om te reageren op tochtbeschrijvingen)

Wat specifiek deze site betreft baseer ik mij daarvoor op de eigen (korte) trektochten die ik de afgelopen jaren in het natuurpark Mercantour heb gemaakt. Maar toch heeft mijn eigen ervaring zijn zwaktes. Zoals bv. het feit dat wij door omstandigheden onze eigen trektochten beperken tot maximaal 4 dagen trekken maar bv. ook omdat mijn ervaring zich beperkt tot het westelijke deel van het natuurgebied, het gebied dat gelegen is tussen de as Saint-Martin-Vésubie/Le Boréon en de as St.-Dalmas-de-Tende en Tende.

Gelukkig is er de jongste jaren al behoorlijk wat respons gekomen van mensen die zich door deze website hebben laten inspireren maar die eveneens de meer oostelijke kant van het natuurpark zijn gaan verkennen. Bedoeling is ook om de ervaring van deze mensen in deze website te gaan integreren.

Zo maakte bv. Jef Dries een flinke lange tocht die vertrok in Auron. Van hem kregen we een vrij uitgebreid tochtverslag en samen met hem zijn we nu bezig om dat te bewerken opdat het conform het concept van de tot dusver opgenomen tochtverslagen ook in deze website zou kunnen worden opgenomen. We zijn daarmee nog verre van klaar maar ik kijk alvast uit naar het eindresultaat.

Jef Dries tekende alvast zijn trektocht uit op Wikiloc:

Maar ook de tochtverslagen van andere mensen komen in aanmerking om te worden opgenomen. Maar wat minstens even interessant is, is dat ik via deze website erin slaag om een netwerk uit te bouwen met trekkers die ervaring hebben met wandelen in het natuurpark zodat ook deze mensen kunnen worden ingeschakeld bij het beantwoorden van specifieke vragen.

Vandaar deze oproep om ook jouw ervaringen met het natuurpark Mercantour kenbaar te maken en desgevallend te delen via deze website. En heb je concrete opmerkingen over de inhoud van deze website, zo van die zaken waarvan je zegt: “daar ga ik nu toch niet voor 100% mee akkoord”, dan mag je die opmerkingen ook altijd overmaken. Ze zijn welkom omdat ze de kwaliteit van deze website steeds maar verder kunnen verbeteren. Wat dat blijft de hoofddoelstelling: zo kwalitatief mogelijke informatie aanbieden, informatie die steeds kan worden bijgestuurd om ze op een hoger niveau te tillen.

En ja: het is natuurlijk allemaal een kwestie van tijd, maar deze website is nog verre van af. Heel wat plannen daarvoor liggen nog op afhandeling te wachten. Zo dient het hoofdstuk over de overnachtingsmogelijkheden nog flink te worden uitgebreid terwijl ook de informatie over de bereikbaarheid per bus van de westelijke Mercantour in de website te worden opgenomen. Maar de boer, die ploegde voort…

In elk geval blijft deze website ook voor jou open staan: zowel voor vragen als voor tochtverslagen en aanvullende informatie. Vandaar deze oproep. Ik hoop dat ik op jullie kan rekenen.

Nico Callens

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Share this: