Enige aanpassingen aan komende septembertocht

Een goede voorbereiding is het halve werk: tijdens de verdere voorbereiding, waarbij de tochten werden uitgetekend op www.gpsies.com en daarna ook werden geconverteerd om interactief te bekijken via de satelietfoto’s van Google Earth op een minder plezierige verrassing gestoten.

De Itiliaanse refuge Regina Elena, waar na de derde etappe zou worden overnacht, blijkt namelijk enkel in logies en niet in maaltijden te voorzien en omdat het voor ons geen optie is om ons eigen eten mee te nemen en dat zelf te bereiden, diende de volledige tocht te worden herbekeken;

Omdat er niet onmiddellijk een alternatief traject voorhanden was en er op het traject tussen de Rifugio Genova en de Rifugio Regina Elena  zich ook nog de Rifugio Remaldino bevindt, is uiteindelijk de optie weerhouden om de overnachting na de derde dag te laten plaatsvinden in deze Rifugio Remaldino.

Consequentie is dat de afstanden van de etappes nu veel ongelijker zijn verdeeld. Waar de 3 laatste etappes in de oorspronkelijke planning elk ongeveere 8 km lang waren, is dit nu voor de derde etappe slechts 4 km en voor de vierde etappe 11,x km.

Onoverkomenlijk is dat niet omdat de 3de etappe zich uitsluitend in het hooggebergte afspeelt waar maar wordt gevorderd aan een snelheid van circa 1 km/uur.

Anderzijds is dit aan dit tempo toch nog altijd maximaal 4 uren stappen zodat het hoe dan ook een korte tocht blijft. Maar een zijsprongetje naar de Lago di Nasta en eventueel ook naar de Colletadel Baus (2.950 m) kan daar toch  een dagvullend geheel van maken.

De kilometers die ter compensatie van het minder aantal kilometers van de derde dag aan deze vierde dag werden toegevoegd, ook niet direct een probleem. Deze 4de dag is net iets korter dan de 1ste dag, maar wel toch enigszins minder zwaar dan die eerste dag, wat dus zonder meer moet lukken.

Wel moeten we nog die vierde avond met de taxi in Saint-Martin-Vésubie zien te geraken om daar de nacht door te brengen en dan ’s anderendaags ’s morgens reeds om 7 uur de ene dagelijkse bus naar Nice te kunnen nemen.

Hierna een met Google Earth gemaakte overzichtsfoto van de aangepaste trektocht:

Share this:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.