Downloads

Belangrijkste gids daarbij is deze over de “Traversée du Mercantour”: Deze bestaat zowel in Franstalige versie als Engelstalige versie:

Maar ook de 3 volgende gidsen zijn interessant: “Pays Côtier” , “Pays Moyen” en “Haut Pays” waarbij specifiek het boekje over het hooggebergte interessante inspiratie levert. Het boekje over het middengebergte biedt dan meer inspiratie voor het middengebergte dat aan het hooggebergte voorafgaat.  Het boekje over de kust presenteert dan weer enkele wandelingen in de onmiddellijke omgeving van de kust.

  • Een zeer interessant stukje gratis te dowloaden software is “Google Earth” Dit programma is te vergelijken met de satellietbeelden van Google Maps maar daar kan men zeer interactief met deze satellietbeelden aan de slag. Ook is het bv. mogelijk om hier (wandel)trajecten uit te tekenen en driedimensioneel te visualiseren, de afstanden te berekenen, enz.

Ikzelf gebruik Google Earth in combinatie met de website AllTrails waarbij ik de tochten o.a. aan de hand van wandelkaarten eerst uitteken op GPSies.com en daarna converteer zodat ik de reeds uitgetekende tochten kan bekijken en evalueren op Google Earth.

Share this:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.