CASTÉRINO — Gîte d’étape “Sainte Marie-Madeleine”

Tot dusver maakten we reeds twee maal gebruik van de accomodatie van de Auberge Sainte Marie-Madeleine in Castérino. Deze accomodatie bestaat uit enerzijds een auberge (eenvoudig hotelletje) en een gîte d’étape. In september 2014 overnachtten we in de vroegere dortoir van de gîte. In september 2016 was de ondertussen totaal vernieuwde gîte volgeboekt maar vonden we plaats in het aan de gîte aangebouwde en eveneens totaal nieuwe appartement/chalet. En dat laatste hebben we ons helemaal niet beklaagd.

Van de gelegenheid maakten we ook gebruik gemaakt om een kijkje te nemen in de nieuwe gîte en om foto’s te maken van de totaal nieuwe accomodatie.

Tijdens onze trektocht van september 2014 was een overnachting in Castérino niet gepland. Tijdens de eerste dag van onze trektocht in september 2013 waren we er weliswaar via de zuidelijke route in geslaagd om in één dag en zonder al te grote problemen van Tende naar de Refuge de Valmasque te trekken. De planning die we daarvoor hadden opgezet, klopte dan ook wonderwel.

Situering van Castérino op de kaart

Klik op de kaart om naar de interactieve kaart op Google Maps te gaan.

In september 2014 kozen we voor de wandeling van Tende naar Castérino voor de noordelijke route en ook zou het ons ook wel lukken om in één trek naar de Refuge de Valmasque te trekken. Maar dat was een ferme misrekening want deze noordelijke route is welliswaar zeer mooi, maar ook ontzettend zwaar. De eerste drie uren waren een constante steiging zonder een momentje plat. Daarenboven vonden we ter hoogte van de Baisse d’Ourne niet het paadje dat ons rechtstreeks naar beneden naar Castérino moest brengen, waardoor we een lange omweg voor de boeg hadden.

Het was dan ook reeds 18 uur wanneer we in Castérino aanbelandden en doortrekken naar de Refuge de Valmasque was geen optie meer. Gelukkig vonden we nog een plaatsje in de gîte d’étape die deel uitmaakt van de Auberge Sainte-Marie Madeleine.

Luxueus kon je deze gîte d’ étape niet noemen, wel eerder oud en primitief. Maar de eigenaar had toen reeds grootse plannen om zijn gîte te vervangen door een nieuwbouw.

DSC02313   

De eerste grondwerken waren in september 2014 reeds opgestart en in september 2016, konden we op dag 3 na onze terugkeer uit de Rifugio Pagari kennis maken met deze zeer geslaagde nieuwe infrastructuur.

dscn7290   dscn7287

Daarbij dient trouwens ook het uiterst verzorgde sanitair te worden aangestipt:

dscn7288   dscn7286

Vooralsnog dienen de maaltijden nog te worden genuttigd in de auberge zelf, maar in de nieuwe gîte is er alvast plaats voorzien voor een eigen keuken en eetzaal.

Overnachten kan ook in kamers in de herberg. In de herberg worden ook de maaltijden genomen en kan de avond worden doorgebracht.   dscn7285

Maar zoals eerder vermeld vonden we in september 2016 een onderkomen in het aan de gîte aangehechte en eveneens gloednieuwe ruime chalet dat de naam “Rocher Rouge” meekreeg en dat eveneens voorzien is van zeer verzorgd en modern sanitair.

dscn7268   dscn7274

En dit alles tegen een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Voor een overnachtingin het slaapzaaltje betaalde je vorige zomer slechts € 16,- per nacht per persoon. Voor half pension was dat € 45,- per persoon. Voor de  picknick betaalde je een supplement van 11€.

Voor verblijf in het appartement “Rocher Rouges” betaalden we voor twee personen in half pension € 138,- en dat is duurder dan een (minder ruime)kamer in de eigenlijke auberge.

Reken daarbij de  zeer gastvrije ontvangst door de jonge en dynamische uitbaters Anne en Paul en dat is dit meteen een adres dat ten zeerste is aan te bevelen, ook voor wie eens niet wil trekken maar een bv. een bergwandelweekje in de prachtige omgeving van Castérino wil doorbrengen. Met wandelpaden bij de vleet is het hier in elk geval geen probleem om de dagen door te brengen. Ook uiterst geschikt voor wie hier zijn eerste ervaringen in bergwandelen wil opdoen.

Zicht vanaf de auberge

Zicht vanaf de auberge

 

Tarieven (zomer 2016)

Overnachting in slaapzaal (gîte):
 • Overnachting zonder bijkomende prestatie: € 16,00 per nacht per persoon
 • Half pension ( avondmaal, overnachting, en ontbijt): € 45,00 per nacht per persoon
 • Volledig pension + pic-nic: € 56,00 per nacht per persoon
 • Enkel ontbijt: € 10,00
 • Supplement picknick: € 11,00
 • Losse warme maaltijd (middagmaal of avondmaal: € 21,00
Voor de prijzen van de kamers in de herberg wil ik verwijzen naar de website

Diverse info’s

 • Adres: Hameau de casterino, F-06430 TENDE
 • Ligging: Op 1543 meter boven de zeespiegel, zowat aan het einde van de wereld. Op 2 km hier vandaan eindigt het asfalt.
  • Noorderbreedte:  44°05’57.53
  • Oosterlengte: 7°30’21.24
 • Stafkaart IGN: 3841 OT
 • Vaste telefoon: 04-93-04-65-93
 • GSM: 06-89-12-15-82
 • Fax: 04-93-04-77-65
 • Gesproken talen: Frans (andere talen mij niet bekend)
 • Contante betalingen (kredietkaarten worden niet aanvaard)
 • Link naar website
 • E-mail
Share this:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.