St.-Martin — Gîte d’étape “La Rouguiere”

De trektocht van september 2014 eindigde met een afknapper: Nadat we ons vanuit Madonne de Fenestre behoorlijk hadden gehaast om ’s avonds in Saint-Martin-Vésubie de avondbus van 18.30 uur naar Nice te nemen, bleek bij het inwinnen van informatie in het plaatselijke toeristenkantoor dat de dienstregeling van deze bus een goede week voordien te zijn gewijzigd in die zin dat vanaf 1 september deze avondbus naar Nice niet meer reed.

Enig alternatief was in St.-Martin overnachten en ’s anderendaags de morgenbus van 07.00 uur te nemen. De behulpzame bediende van het toeristenkantoor belde daarop onmiddellijk naar de nabij gelegen gîte d’étape om te informeren of er daar nog plaatsen voor de nacht vrij waren. Dat vormde gelukkig geen probleem en onmiddellijk togen we naar de enkele straten verder gelegen gîte.

De eerste indruk van de gîte, een voordeur die de bereiken was vanuit een aftands en rommelig binnenkoertje, was niet erg positief en deed ons al afvragen waar we waren terechtgekomen.

De ingang van de gîte van het binnenpleintje was niet bepaald uitnodigend en deed ons afvragen waar we waren aanbeland. Maar eenmaal binnen sloeg dit snel om in een positieve ervaring.

De ingang van de gîte aan het binnenpleintje was niet bepaald uitnodigend en deed ons afvragen waar we waren aanbeland. Maar eenmaal binnen sloeg dit snel om in een positieve ervaring.

Maar eens binnen werden de eerste reserves omgeruild omgezet in een zeer positieve indruk: een eenvoudige maar nette gemeenschappelijke ruimte en sobere maar nette kamers met vrij nieuwe bedden en eenvoudig maar eigentijds en net sanitair. Meer moet een doorgangstoerist die het gebergte trotseert, toch niet hebben ?

Omdat alle gasten ’s morgens vroeg om 7 uur de bus naar Nice nodig hadden werd er nog diezelfde avond afgerekend en konden we ons installeren.

De uitbaatster waarvan de naam ons onbekend is, was een vlotte dame van middenleeftijd. Zij vertelde dat zij eveneens sportanimatrice was en o.m. skiles gaf en bergtochten gidste. Wat altijd leuk en nuttig om weten is.

Tarieven (2015)

Overnachting in kamers (geen slaapzaal aanwezig):
 • Overnachting: € 17,00 per nacht per persoon
 • Bij huur van volledige kamer voor max. 4 personen: 55 euro per nacht voor de volledige kamer
 • Bij huur van volledige kamer voor max. 5 personen: 65 euro
 • De volledige gîte (max. 14 personen) kan afgehuurd worden aan 180 € per nacht. Daarbij dient dan wel vooraf een borg van 150 euro betaald te worden.
 • In de gîte is het niet mogelijk om maaltijden te nemen. Desgevallend kan men er wel zijn eigen potje koken in de gemeenschappelijk keuken en eet- en ontspanningszaal.

Diverse info’s

 • Adres: 6 rue Kellermann, 06450 St Martin Vésubie
 • Vaste telefoon: 04-93-03-29-19
 • GSM: 06-07-41-92-08
 • Gesproken talen: Frans, Engels
 • Contante betalingen (kredietkaarten worden niet aanvaard, wel wordt er in Frankrijk voor borgen en reserveringen nog veel met bankcheques gewerkt)
 • Link naar website
 • Link naar contactformulier
Share this:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.