Opnieuw wat leven in de brouwerij

Tussen september 2017 en september 2018 werd er door omstandigheden nauwelijks aan deze website verdergewerkt. Mea culpa, mea maxima culpa.

Toch is het de bedoeling om vanaf dit najaar daar verandering in te brengen en om de trektocht van 2015 verder af te werken, deze van 2016 over te zetten van de blog naar de eigenlijke website en om het verslag neer te schrijven van 2017. Noch een heleboel achterstallig werk dus.

Tijdens deze septembermaand echter geen trektocht in de Mercantour noch  Alpi Marittime. Maar anderzijds hebben ook dit jaar minstens twee mensen van mijn website gebruik gemaakt om inspiratie op te doen voor hun trektocht. Want dat is toch wel het doel: mensen inspireren en concreet op weg helpen in dit prachtige Frans natioaal natuurpark.

Zo was er Jan Wyn die in juli van dit jaar (2018) een trektocht maakte vanuit Tende richting Italiaanse zijde, een tocht met een wat minder gelukkige afloop maar al bij al gelukkig zonder al te veel erg.

En dan is er ook nog  Wim Jespers die zopas terug is en voor de trekkersgroep Schampavie een tocht uitstippelde en deze wandelde met 13 personen. Ook Wim en zijn medetrekkers waren behoorlijk enthousiast over hun tocht. Een allereerste enthousiast verslag heb ik al. Het is nu volop wachten op hun foto’s.

Bij deze gelegenheid vermelden dat er in de zomer van 2017 -bij mijn weten- eveneens 3 Nederlandstalige personen een rugzaktrektocht in de Mercantour maakten. Van Jef Dries ontving ik daarvan een uitgebreid verslag terwijl het ook de bedoeling was dat wij Wim Boomstoppel ergens tussen Rifugio Genova en Rifugio Remondino (beiden aan Italiaanse zijde van het natuurpark) de hand zouden drukken, maar een grondige navigatiefout van onzentwege heeft daar een grondig stokje voorgestoken.

En tenslotte was er ook nog Jos Kooter die ik zopas nog eens aan het bedelen ben om een verslagje van zijn tocht in de zomer van 2017.

Bedoeling is dat ook de verschillende verslagen van derden een plaatsje vinden in deze website. Dit moet dan ook compenseren dat wijzelf voor september 2018 geen tochtverslag te publiceren hebben.

Voor mezelf dus heel wat werk voor de boeg. En anderzijds kan ik alleen maar hopen dat ook in 2019 nog heel wat mensen op basis van deze website hun weg terugvinden in het natuurpark Mercantour.

Van mijn kant beloof ik mijn uiterste best te doen om deze website nog wat te stroomlijnen en actualiseren zodat deze tegen het voorjaar 2019 tiptop in orde is.

Met vriendelijke groeten,

Nico Callens

Share this: