Uitvalspunten

Met uitzondering van enkele berghutten, is er in het natuurpark geen enkele bebouwing en bewoning. Aan de rand ervan zijn wel enkele “nederzettingen” aan het einde van de wereld, de naam dorp niet eens waardig maar waar wel kan er worden overnacht wat ze tot ideale uitvalspunten voor meerdaagse trektochten maakt. En voor wie het gebied eerst als dusdanig wil verkennen, zijn er ook mooie dagtochten te maken. En verder zijn er voorbij enkele dorpjes wegen die aan het einde van de wereld eindigen en die als dusdanig ook geschikte vertrekplaats vormen.

Deze uitvalspunten zijn bereikbaar met de particuliere wagen, maar openbaar vervoer vormt er wel een knelpunt. Info over de bereikbaarheid met openbaar vervoer is te vinden op een afzonderlijke pagina.

Uitvalspunten met de particuliere wagen

(bij uitvalspunt is er een link naar de situering op Google Maps)

Bekijk de pagina met de overnachtingsmogelijkheden voor logies in de omgeving van die uitvalspunten.

Stadjes en dorpjes in de omgeving van deze uitvalspunten

Bereikbaar per trein op anderhalf uur rijden van Nice (zie voor meer details de specifieke pagina over “Openbaar vervoer”)

  • St.-Martin-Vésubie (Le Boréon en Madone de Fenestre)

Naar dorp van Saint-Martin een beperkt aantal lijnbussen op twee uur rijden van Nice. Naar Le Boréon en Madone de Fenestre is er in juli en augustus in aansluiting met de lijnbus vanuit Nice een pendelbusje (zie voor meer details de specifieke pagina over “Openbaar vervoer”).

Buiten juli en augustus dient er voor de verplaatsing naar Le Boréon en Madone de Fenestre beroep te worden gedaan op een taxi (telefoon: +33 6 15 12 64 81; prijs: circa 40 à 50 euro voor enkele rit).

Verder zijn er nog een aantal andere dorpjes die enigszins verderop zijn gelegen maar die ook als vertrekpunt voor meerdaagse trektochten zouden kunnen dienen:

Share this:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.