Eerste pagina’s van verslag over trektocht 2014 online

Sinds voorbije zaterdagavond (03/10/2015), waarbij net ontsnapt zijn aan de overstromingsramp in Cannes (zie ook mijn vorig blogbericht), zijn we terug van ons verblijf aan de Franse Azurenkust. Voor de derde keer maakten we daarbij een meerdaagse trektocht door het Franse nationale natuurpark Mercantour, waarbij we ook even de Frans-Italiaanse grens overstaken om kennis te maken met het aangrenzende Italiaans nationale natuurpark “Alpi Maritime” en om op 2.650 meter hoogte te overnachten in de Rifugio Pagari – Federici-Marchesini. Het was gelukkig helder weer waarbij we aan de ene zijde de Middellandse zee konden zien en aan de andere kant de Mont Viso en zelfs de Mont Blanc.

Zonsopgang aan de Rifigio Pagari

Zonsopgang aan de Rifigio Pagari

Deze tocht was duidelijk de mooiste, leukste, lastigste èn spectaculairste van de drie trektochten die we tot dusver in het natuurpark maakten. Zeker niets voor beginners. Enige ervaring in bergtrektochten is hier echt wel vereist.

Maar vooraleer op deze site verslag uit te brengen over onze net voorbije trektocht, wil ik op deze site het verslag en de informatie over onze tocht van september 2014 in orde brengen.

Vandaag alvast van een vrije dag met behoorlijk wat gesnotter (een souveniertje van onze laatste week aan de Azurenkust 🙁 ) gebruik gemaakt om zowel de proloog als het verloop van dag 0 (treinreis van Nice naar Tende met een drie uren durende onderbreking in Breil-sur-Roya voor een positief verrassende verkenning van dit Middeleeuwse stadje langs een stuwmeer) neer te pennen.

DSC02180

Eerstdaags (hopelijk komend weekend) hoop ik dan de tijd te vinden om de eigenlijke tochtbeschrijvingen af te werken. Ook moeten nog de overnachtingsfiches van enkele refuges (waaronder deze van de refuge de Valmasque, de refuge des Merveilles en de refuge de la Madonne de Fenestre) publicatieklaar worden gemaakt.

Vooralsnog is er vandaag behoorlijk wat tekst geproduceerd. Foto’s en andere illustraties worden later toegevoegd.

In elk geval veel leesgenot.

Share this:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.