Trektocht 2015 in het vooruitschiet

De lange termijn weerberichten van “Accue Weather” zijn wat ze waard zijn maar in september 2015 hebben deze weerberichten er ons toe laten verleiden om ons verblijf in het achterland van de Franse Azurenkust (meer bepaald de omgeving van “Tourresttes-sur-Loup” en daaraan verbonden onze trektocht in het natuurpark “Mercantour”) te verdagen van de eerste helft van september naar de tweede helft van september.

En ook al bezorgde dit aanpassen van de periode ons enigszins gemengde gevoelens, achteraf gezien was deze keuze niet echt verkeerd bekeken. Niet dat we het met het weer zo goed hadden gelukt want plaatselijke dagtemperaturen van 11° Celsius en urenlange regens waren op het einde van onze vakantie ons deel. We hadden dan ook het geluk om de ochtend voor de avondlijke zondvloegd de TVG huiswaarts te kunnen nemen. Een dag later was alle treinverkeer in de omgeving versperd.

(zie daarvoor trouwens het betreffende blogbericht op deze site).

Maar ondanks alles vonden we vorig jaar in de tweede helft van de maand september toch nog een periode met mooi weer die ons toeliet om te genieten van onze trektocht door het natuurpark.

Maar ook voor komende septembermaand belooft Accue Weather niet echt schitterend weer. Toch is de tweede helft van september geen optie meer, zeker omdat de refuges langs Italiaanse kant (noordflank) in principe twee weken vroeger sluiten dan aan Franse kant (zuidflank), m.a.w. reeds half september in plaats van eind september. Dit terwijl we komende september vooral ook een deel van de Italiaanse kant verder willen verkennen en willen afmaken waar we het jaar voordien niet aan toe waren gekomen.

Share this:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.