Vandaag flink aan deze website getimmerd

Mogelijks valt het niet direct op (het basisconcept van de website bleef ongewijzigd) maar de jongste dagen werd er flink aan deze website getimmerd en verbouwd.  Een en ander moet daarbij de gebruiksvriendelijkheid ten goed komen.

Waar vroeger de tochtbeschrijvingen zich in het bloggedeelte bevonden, zijn deze nu verhuisd naar de pagina’s die vanuit de menubalk te bereiken zijn. Daarbij zijn de verschillende dagbeschrijvingen subpagina’s van een hoofdpagina geworden.

Een zelfde ingreep dient nog te gebeuren voor de overnachtingsmogelijkheden.

Bijgevolg is er op het bloggedeelte heel wat ruimte vrijgekomen en zal er in de nabije toekomst nog plaats vrij komen.

Bedoeling is dan ook om het bloggedeelte ook echt als bloggedeelte te gaan gebruiken, waarbij wordt meegegeven wat en wanneer aan de website is gewijzigd (zoals nu aan het gebeuren is) en waar losse impressies over voorbereiding van nieuwe tochten en korte terugblikken van voorbije tochten een plaatsje kunnen krijgen.

In afwachting dat de tochtverslagen van de tochten in september 2014 en september 2015 volledig worden uitgepend, wordt er voor die jaren nu reeds een korte beschouwing van die nog nader te beschrijven tochten gebracht.

Andere wijzigingen zijn dat nu meer en meer kaarten en hoogteprofielen van de tochten worden opgenomen, met daarbij ook links naar interactieve kaarten. Deze tochten worden namelijk uitgetekend via de website www.gpsies.com, wat vlotter werkt dan met de vroegere werkwijze via Google Earth.

Het is daarbij verheugend vast te stellen dat er ook interactie is tussen www.gpsies.com en Google Earth waarbij tochten die met www.gpsies.com zijn uitgetekend, kunnen worden geconverteerd en geëxporteerd naar formaten die ook in Google Earth kunnen worden ingeladen.

Anderzijds kunnen deze tochten ook worden geconverteerd en geëxporteerd naar formaten die door verschillende types en merken van GPS-toestellen kunnen worden gelezen. Zelf ben ik (nog) niet in het bezit van een wandel-GPS en zag ik daar tot dusver weinig toegevoegde waarde in, maar nu kan ik mij inbeelden dat zorgvuldig voorbereide en vooraf uitgetekende tochten die worden overgeladen naar de GPS, toch wel verduiveld handig kunnen zijn.

Ook al gebeurt de uitbouw van deze website met horten en stoten en vraagt het toch wel veel werk om al die toegevoegde informatie in de site in te passen, toch hoop ik dat de wijzigingen en de geleidelijke metamorfose die deze website ondergaat, worden gesmaakt.

Veel leesgenot.

Nico Callens

Share this:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.