Opnieuw een flinke stap vooruit voor deze website

Deze website werd opgestart op 1 januari 2015. Op dat moment hadden we eer reeds 2 trektochten (respectievelijk in 2013 en 2014) door de oostelijke kant van het natuurpark “Mercantour” gemaakt en en diende er heel wat werk te worden gestopt in het inventariseren en beschrijven van de toen reeds gemaakte tochten. Het was dan ook een beetje achter de feiten aan hollen, te meer omdat er ook informatieve pagina’s werden aangemaakt over het natuurpark en zijn natuur, over de overnachtingsmogelijkheden, de uitvalspunten en de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Zeker de beschrijving van de overnachtingsmogelijkheden is nog niet compleet want daar dienen toch nog wel enkele items te worden toegevoegd.

Maar goed: op dit moment zijn we 15 maanden verder in de tijd en kunnen we reeds een vrij presentabel geheel aanbieden. Wat de tochten betreft, zijn we reeds aanbeland bij het einde van de eerste dag van de trektocht van 2015, maar wat meer is: de volledige beschrijving van onze trektocht in 2016 is reeds op deze blog terug te vinden zodat het nog een minimum aan moeite kost om ook deze info in de eigenlijke website te verwerken.

De tekst van de eerste dag van 2015 was reeds eerder klaar, maar dit weekend werden daar nog de foto’s en het kaartmateriaal aan toegevoegd. Maar tegelijk werd de mogelijkheid ontdekt om filmmateriaal uit bv. You Tube en Vimeo in de website in te passen. Dit liet o.m. toe om een introductiefimpje over het departementaal museum van Tende te plaatsen evenals een kennismakingsfilmpje met de “Vallées de Merveilles”. Aan dit laatste item wordt trouwens een volledig nieuwe pagina, subpagina van “Diverse info’s”, besteed.

Daarenboven werd van dezelfde embedding-techniek gebruik gemaakt om de reeds eerder in de steigers gezette meteo-pagina te voorzien van het actuele weersvooruitzichten voor twee voor de streek belangrijke referentiepunten: de Col de Fenestre en de Mont Bégo.

Op die manier kon de dienstverlening aan de mensen die eveneens in deze streek op trektocht willen, gevoelig uitgebreid. Want waar vorig jaar ene Ellen Maertens met haar vier kinderen een beroep op deze website deed voor het voorbereiden van haar eerste 3-daagse verkenning van de streek (een door een van haar kinderen gemaakte PowerPoint-verslag dient trouwens ook nog een plaatsje te krijgen in deze kolommen: beloofd, uitgesteld maar niet vergeten !), gaven ondertussen ook 3 andere personen aan om volgende zomer een trektocht in de streek te maken.

Zo blijkt het traject tussen de Refuge Madonne de Fenestre en de Refuge de Nice als ook detrajecten tussen de Refuge de Nice richting zowel Rifugio Pagari als richting Refuge de Valmasque, evenals van de Rifugio Pagari naar de Refuge de Valmasque erg in trek.

Dit zet er een mens dan ook toe aan om nog een tandje bij te steken, waarbij absolute voorrang zal worden gegeven aan de afwerking van de beschrijving van de trektocht van september 2015. Meer is niet nodig om een mens te motiveren.

Ondertussen kunnen we ook reeds vooruitblikken op onze komende trektocht in september 2017. Deze tocht staat dit keer reeds uitzonderlijk vroeg op punt zodat we ontspannen naar deze volgende tocht kunnen uitkijken. Maar dit is stof voor een volgende bijdrage aan deze blog.

Share this:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.